Kom tæt på en Guardians

Interview med Jonas Søes Filges

dsc_0513

Hvornår startede du med at spille sporten og i klubben?  

Jeg startede i 2010 både med sporten og i klubben.

Hvad fik dig til at prøve det?

En som jeg gik i folkeskole med spillede amerikansk fodbold, han tog ofte en bold med. Vi spillede en form for amerikansk fodbold.
Han sagde at jeg så ud til at være god og skulle da prøve det, dette gjorde jeg. Jeg mødte Lars som var daværende HC for U16 i klubben.

Hvorfor forsatte du?

Jeg mødte en masse flinke mennesker, desuden var min vægt og højde som havde været et problem i andre sportsgrene intet problem her. Jeg var 11 år og på samme højde med de 15-årige vi havde i klubben.

Jeg blev også mødt som om at jeg var ny til sporten, og at jeg skulle have hjælp til at forstå det meste. De erfarne spillere gik ikke bare hen til en ny øvelse fordi det var rutine for dem, men sørgede for at jeg var med hele tiden.

Hvor gammel var du?

Jeg var 11 og blev 12 det år, og trænede sammen med U16

Hvor gammel er du nu

Jeg fyldte 19 her i 2016

Din tanke om amerikansk fodbold før du startede?

Jeg tænkte at det nok mindede om de film jeg havde set, hvor de spillede sporten.  Når en mand lavede en tackling fløj man 2 meter op i luften lavede saltoer og fik åbne benbrud. Det er så aldrig sket mens jeg har spillet eller trænet mine drenge, så jeg blev hel mundlam hvordan sporten var så nem og venlig mod en.

Din fedeste oplevelse med holdet?

Det var nok da vi vandt det danske mesterskab i 2011 vi spillede mod Randers Thunders her vandt vi 46-14

Har du et highlight fra din spilletid?

Vi spillede imod Aarhus tigers på udebane.
Jeg spillede DL og fik en pick 6 ca. 25 yards ude fra deres endzone.

Du er jo også vores HC for det meste af klubben, hvordan er det?

Det er jo selvfølgelig et stort ansvar at have, men jeg spiller også for senior så jeg kan ikke stå på den samme måde som de andre trænere i Danmark og danne et overblik. Men for det meste har det været mig som har kaldt spil i hudlen. Det er mega fedt at være det, for mine drenge er nogle af de bedste mennesker i Danmark, vi har det altid sjovt i klubben.

19 år som HC for senior det er da ret stort.

Ja det er jo ikke lige helt normalt. En som stadig burde spille på U19, er HC for senior, men jeg har taget udfordringen op, og synes selv at det er gået meget godt.
Om jeg så er den yngste HC for senior i Danmark, det ved jeg ikke men nogle skal jo være den første.