Om os/Historie

Historie
2004

I oktober 2004 afholdtes stiftende generalforsamling i Kolding Guardians AFC. Formand for bestyrelsen blev initiativtager Kasper Christensen, der have allieret sig med den amerikanske træner Carl Martin, til at træne seniorholdet.
Lanceringen af Kolding Guardians gik over al forventning og blev en stor succes fra dag et. Bestyrelsens forventninger til spillerfremmødet på den første træningsaften var 10-15 mennesker, men det blev dog langt overtrumfet, idet 25 mand mødte op !
Igennem hele vinteren kunne Kolding Guardians tilbyde sine medlemmer 3 aktiviteter om ugen: Hver fredag ca. 3 timers indendørstræning i enten Parkhallen eller Rundbuehallen v. Stadion. Onsdag aften bød på 2 timers teori. Endeligt blev der hver søndag tilbudt udendørstræning i Vejle hos Razorbacks, som var en stor hjælp i denne periode af klubbens historie.
I december 2004 blev klubbens første kamp arrangeret. En træningskamp imod, det der dengang hed, Næsby Trashers. Guardians stillede op i Razors røde DNL-spilledragter, og lånt panser og hjelme fra Stingers og Admirals, og så helt professionelle ud ! Heldigvis kunne dette overføres til kampen, der blev vundet 20-6.

2005

Henover vinteren steg medlemstallet til ca. 45. Det var overvejende ungdomsspillere, der meldte sig ind i klubben, så det blev i bestyrelsen besluttet at melde to hold til turneringen: Et seniorhold i Landsrækken og et U19 hold i regionalrækken.
En væsentlig aktivitet i vintermånederne var at få klubbens medlemmer i eget udstyr. I samarbejde med Forelle i Holland, kunne klubben tilbyde udstyrspakker, som 24 medlemmer benyttede sig af.
I marts måned afholdtes en træningslejr i spejderhytten Kernehuset ved Gesten. Desværre var der kun 12 af klubbens medlemmer med, så lejren fik mere et præg af en social tur (der blev spillet en del poker), end en egentlig træningstur (der lå også en del sne udenfor).

Derudover blev sæsonen 2005 en sæson på godt og ondt. Meget var nyt og meget skulle læres. Både spillemæssigt og på det organisatoriske plan. Formand Kasper Christensen trak sig fra posten pga. tidsmangel og Johan Norup tog over. Mangel på en decideret hjemmebane førte i foråret til mange aflyste kampe, og de kampe, der blev afviklet på udebane blev tabt, nogle stort, andre ganske snært.
Vores U19 hold spillede to tætte kampe mod Ringkøbing Eagles og Svendborg Admirals, mens seniorholdet tabte 40-0 i Silkeborg – en kamp der senere ville blive grundigt revancheret ! Desværre var der så mange aflyste kampe i U19 rækken, at det ikke blev til mere end de to kampe, og efter sommeren spillede alle U19 på seniorholdet.
Først på sommeren så det i hele taget lidt sort ud for klubben, idet samarbejdet med Carl Martin var ophørt pga. af dårlig økonomi og samtidig måtte Johan Norup også trække sig som formand pga. tidsmangel. Formandsposten blev overtaget af næstformand Christian Pedersen.

Et lille lys i mørket var der dog. Lige før sommeren fik Guardians hjælp af Harte G&IF til at afvikle klubbens hjemmekampe og med 22-0 sejren over Næsby Thrashers vendte bøtten (og humøret) for seniorholdet. Pludselig klikkede spillet og sæsonen sluttede med 3 sejr i træk: Først Triangle Razorbacks (2. hold), så den legendariske kamp imod Holstebro Dragons, hvor 9 mand spillede iron man football, indtil yderligere 4 mand dukkede op ved halvleg (Dunk’s bil var brudt sammen på vej til Holstebro), til sidst revanchen imod Silkeborg, som sluttede på mercy-rule i 3. quarter. Desværre måtte nøglekampen imod Horsens Stallions aflyses, så vi missede playoffs. Men det havde næsten også været for meget i denne vilde ”Rookie”-sæson.

Vi fik også held med nogle ansøgninger til kommunen, hvor vi fik tilskud til 5 sæt panser og hjelme, og derudover vores baneudstyr (chain-gang, pylons, yard markers).

2006

2006 blev et rigtigt spændende og godt år for Kolding Guardians AFC.
Det var et år som bød på mange nye udfordringer, og opgaverne blev løst en efter en.
I starten af 2006 løste vi de to vigtigste ved at få noget at spille på og noget at spille i. Vi fik en aftale med Harte Idrætsforening, så vi kunne afholde alle hjemmekampe der, og Therkelsen Metal gik ind og sponserede vores første sæt spilletrøjer.
Efterfølgende kom den nye og forbedrede hjemmeside – www.koldingguardians.dk til verden.

2006 blev året, hvor vi for første gang meldte et U16 hold til turneringen. Det blev i alt til to hold: U16 i 2. division vest, og desuden Senior, igen i Landsrækken

U16 holdet var blevet bygget langsomt op over sommeren og efteråret 2005, og efter en fin Boot camp i Viborg, og to vundne preseason kampe, var det klar til sin turneringsdebut. Holdet spillede godt i alle kampe og endte sæsonen 3-3. Vi kom i playoff, men tabte kampen på grund af brug af ulovlig spiller. Desuden var holdet på camp med Stingers sidst i august.

2006 var også året hvor Senior-holdet, som målsætning fra sidste sæson, skulle finde plads i slutspillet.
Det blev dog ikke noget slutspil, da vi endte 2-4, men det blev til en masse god football og alle kampe var tætte. Bedst var sejren i Ringkøbing, hvor alle mand spillede fantastisk. I 2. del af sæsonen fik seniorerne en head coach i skikkelse af Boris Kristensen, der tidligere havde trænet bl.a. Horsens Stallions.
Guardians stod for en masse arrangementer i 2006. Heriblandt en del polterabend, arrangementer til skoler/institutioner og et stort stærkt mandskab til scenenedrivning af det lokale Open Air event. Tak til alle de Guardians medlemmer, der tog tid af til at hjælpe klubbens trængte økonomi. Vi kom også i TV, i en række udsendelser på TV Kolding. Hovedmændene bag dette projekt var Christoffer Kristensen og Jakup Joensen.

2007

I vinteren 2007 lavede Kolding Guardians en samarbejdsaftale med Vejen Vultures, der betød at ca. 10 spillere fra Vultures fik licens i Guardians, så de kunne komme ud at spille. Med denne ekstra tilgang af spillere valgte klubben at tilmelde 3 hold til turneringen:
U16 i Regionalrækken Division Syd, U19 i Regionalrækken, og senior i Landsrækken.
Klubben fik sin første tackleslæde, som blev fremstillet af Martin Nielsen.

Inden sæsonen gik i gang arrangerede Kolding Guardians en vellykket Boot Camp for U13/U16 spillere i Harte Fritidscenter. Spillere fra Viborg Bullets, Esbjerg Hurricanes og Hjørring Rhinos deltog. Læs et referat her.

Sæsonen 2007 blev generelt afviklet efter planen, selvom der var flere weekend’er hvor vi havde flere hold + dommercrew i aktion. Vi måtte kun aflyse 2 U16 kampe (begge imod Swans), pga af manglende spillere (hhv. konfirmation og ferie).

Vores U16 hold kom i en hård pulje og vandt kun en kamp i turneringen (til gengæld på mercy), men drengene har taget modgangen i stiv arm, og trænet hårdt hele sæsonen.

U19 holdet er fuldt af talent og flere af spillerne blev udtaget til landsholdet og nordisk mesterskab. Træningen har dog langt fra været optimal, og det er et stort mål for 2008, at få styr på dette. Trods mangelfuld træning spillede holdet en god finale imod Skive Gators og høstede klubben første medaljer, efter et nederlag på 42-24.

Seniorholdet havde deres bedste sæson hidtil ved at gå 6-1 i grundspillet, og derefter vinde 2 play-off kampe imod sjællandske hold, for derefter at hente klubbens anden sæt søvmedaljer indenfor 4 timer i finalen imod Herning Hawks.
Klubben fik også sin første senior landsholdspiller idet Jakup Joensen blev udtaget til en kamp imod Sverige.
Klubben holdt gang i økonomien ved at arrangere forskellige polterabend, skolearrangementer, og senest merchandise, idet vi nu har fået vores egne KG-T shirts !

Sæsonen er nu overstået og forberedelserne til 2008 er i fuld gang. Vi skal have fat i ca. 15 ungdomsspillere mere hen over vinteren, og have en fast træner til U19. Målet er igen at have 3 hold med i turneringen 2008. Desuden skal vi have organiseret en kampbane med mål.

Der bliver masser af udfordringer, men vi er klar til at løse dem.

2008

Som lovet i 2007 blev 2008 et år med masser af udfordringer.

Rent fysisk lykkedes det os at opstille 2 amerikanske fodboldmål ude i Harte, med stor hjælp fra Ians far, Ivar. Desværre blev et af målene udsat for hærværk i sommerferien, så vi nåede kun at bruge dem i en begrænset periode. Det er trist når folk ikke kan lade andre folks ting være i fred.

U16 var i regionalrækken med 7 andre hold. Målsætningen var at slutte blandt de 4 bedste hold, og det lykkedes lige præcis, med en record på 4-5. Det er det bedste resultat klubben har haft med U16 til dags dato. Det var dog ikke nok til at komme i playoffs, men drengene spillede nogle fantastiske kampe, sled og slæbte og gav aldrig op. Vi måtte dog desværre aflyse sæsonfinalen i Thisted efter at QB Martin Jepsen blev skadet for resten af sæsonen. Sejrene kom over Gators, Stallions og 2 x Razorbacks.

Af andre gode oplevelser for ungdomsspillerne skal nævnes indendørsturneringen i Odense for U16, hvor vi klarede os rigtigt godt, U13 Mini-campen i Aarhus, som vi vandt, og de 2 træningscamps i Skive og Vejen, hvoraf vores egen i Vejen nok var den mest succesfulde.

U19 holdet var talentfuldt, med flere landsholdspillere, og målet var en playoff plads i Landsrækken. Desværre mødte der ikke folk nok til træning, og da der samtidig blev folk skadet, måtte vi trække holdet efter to (aflyste) kampe. U19 holdet har for 2009 sæsonen fået tilknyttet Kenneth Brønner og Henrik Schwarz som trænere. De to skal sammen med spillerne være med til at opbygge holdet.

Seniorerne rykkede op i 1. Division til denne sæson, hvilket blev en stor udfordring. Der var og er mange gode og erfarne hold i divisionen, så målet var i første omgang at bide sig fast og vise holdets berettigelse. Vi skulle spille for at vinde, og skulle kunne mærke fremgang, set over hele sæsonen. Det skete helt bestemt også. Vi vandt to kampe: Herning Hawks på udebane og Skive Gators på hjemmebane. Begge Esbjerg Hurricanes kampene var tættere end cifrene viser, især hjemmekampen sidst på sæsonen, hvor vi styrede begivenhederne, men manglede heldet i Red Zone, til at afgøre kampen til vores fordel. Vi var kun overmatchet i den første kamp imod Aalborg 89’ers og i kampen imod Horsens Stallions, og vi viste i returkampen imod 89’ers at vi godt kan spille med dem. Det lover godt for vores 2. sæson i 1. Division næste år.

2009

Sæsonen blev en sæson på godt og ondt.

Vores U16 hold havde en flot sæson med en 6-2 record og suverænt spil. Desværre var Odense Swans’ hold også meget velspillende, og gik med en 7-1 record (det ene nederlag var til os på Guardian Field, hvor Michael Skov sørgede for en dramatisk sejr, med et kick-off return til TD, lige efter at Swans havde udlignet vores føring) i play-offs. Andre flotte sejre kom over bl.a Esbjerg, Randers og Middelfart.

U19 var for få til en ordentlig sæson. Fik dog gennemført en del kampe, men måtte også aflyse en del, og holdet endte sæsonen uden sejre. Træningen var desværre ikke helt optimal, pga dårligt fremmøde og Kenneth Brønner valgte at stoppe ved sommerpausen, mens Henrik Schwartz kæmpede videre mod de hårde odds.

2. sæson i 1. division startede fantastisk for senior med en 20-0 sejr over ærkerivalerne fra Horsens Stallions, men skader gav hurtigt vores smalle trup problemer, og resten af sæsonens kampe blev tabt eller aflyst. Dog spillede vi lige op med Swans og Demons.

Med aflysning af kampe følger en tvangsnedrykning (i vores tilfælde til Landsrækken, hvilket vil sige 9-mandsfodbold, som U19), hvilket klubben har valgt at se på positivt. Nu gælder det om at opbygge en god kerne af dygtige spillere, der kan begynde at spille med om sejren og få noget positivt ud af træningstimerne, som hele vinteren ar foregået sammen med U19, så der ofte har været 30 mand til træning. Målet er playoffs og evt. en finale i Landsrækken. Får vi tilgang af spillere og godt træningsfremmøde ud af turen i Landsrækken, vil vi kæmpe for igen at spille 11-mands-fodbold, som er klubbens erklærede mål

2009 blev til gengæld året hvor klubben blev klart mere kendt af offentligheden. Vi fik simpelthen succes på PR-siden !
I juni måned havde vi en stand over 3 dage på Biograftorvet i Kolding Storcenter, hvor interesserede kunne få mere at vide om sporten og deltage i en konkurrence. I oktober var 7 spillere skuespillere/statister i en biografreklame, som kørte hele november og december i Biocentret Kolding. I januar 2010 kom så højdepunktet hvor klubben blev kåret til årets forening i Kolding foran 800 deltagere til årets Fritidsfest i Bramdrupdam-Hallerne. I februar blev Nicolai Simonsen kåret til en af årets ungdomsledere ved en ceremoni på Koldinghus, hvor NP samtidig blev hyldet for sin deltagelse og sølvmedalje ved NM.

Fremtiden ser lys ud:

2010 et opbygningsår for senior i Landsrækken, hvor vi satser på at kunne vinde en del kampe og målet er, som nævnt, playoffs.

U19 har fået tilgang af en af de bedste U16 årgange i klubbens historie, og holdet ser spændende ud med ny Head Coach i Thomas Jepsen, og god træningsdisciplin i indendørssæsonen.

U16 har afgivet mange startere, og får måske en mellem-sæson 2010, men mange af spillerne er allerede erfarne, og holdet skal ikke undervurderes. Det har trænet godt hele vinteren under Head Coach Lars Pedersen, og spillede lige op med Stingers i en træningskamp i Harte

Klubben har lagt en strategiplan for de næste 2 år, så vi har noget at styre efter. Vores overordnede strategi er at vi som klub skal kunne tilbyde følgende:

U16, U19 og senior fodbold
U16 skal som udgangspunkt tilbydes som 7 mands fodbold (Junior Regionalrække).
U19 skal som udgangspunkt tilbydes som 9 mands fodbold (Junior Landsrække).
Senior skal som udgangspunkt tilbydes som 11 mands fodbold, men vil i sæson 2010 blive tilbudt som 9 mands fodbold (Landsrække), pga. af nedrykning og tab af spillere. Målet er dog 2. Divisionsfodbold i 2011.
Faciliteter og organisation, der tilgodeser udvikling af spillermaterialet på ovennævnte hold
Faciliteter og organisation, der problemløst kan afvikle hjemmekampe efter reglerne i DAFF’s Turneringskatalog
Uddannede dommere, så vi kan overholde vores forpligtelser overfor DAFF’s afvikling af turneringen.
Sagligt samarbejde med forældre, organisationer, andre klubber, kommune og presse.
Generel medvirken til at udbrede kendskabet til klubben/amerikansk fodbold i Kolding Kommune
Der er udarbejdet aktivitetsplaner i bestyrelsen for hvert fokuspunkt, så vi har masser af udfordringer i 2010.

2010

Vores U16 hold havde endnu en fremragende sæson med flot spil og en record på 9-1, den bedste grundspilsrecord et Guardians hold nogensinde har haft. Vores spillere er ikke de største i ligaen, men head coach Lars Pedersen og offensive coordinator Nicolai Simonsen, fik skruet et hold sammen med en forrygende offensiv. Angrebet scorede 60 touchdowns i sæsonen, gav deres tilhængerskare nogle fantastiske oplevelser, og var sikker på playoff 3 kampe før grundspillet var slut. Dog var Svendborg Admirals’ hold også meget velspillende, og de endte også med en 9-1 record. Da de slog os med 4 point mere i 2. kamp, end vi slog dem med i den 1. kamp, vandt de Syd-divisionen, og dermed retten til at undgå Thisted Brewers, som var suveræne i Nord-divisionen. U16 drog til Thisted for at give den maximum gas, hvilket de bl.a. gjorde ved at Steffen Wolf tog åbnings-kickoff’et til huset, og længe holdt os inde i kampen. Men de fysisk stærke Brewers spillere, fik efterhånden overtaget og vandt til sidst. De endte også med at vinde finalen. Men U16 drengene kan være stolte over en fantastisk sæson.

U19 fik en helt anden sæson end i 2009. Med tilgang fra en række dygtige og seriøse spillere fra U16 og ny motivation til de ”gamle” spillere fra head coach Thomas Jepsen og offensiv coordinator Henrik Schwarz, fik U19 samlet et slagkraftigt hold. Sæsonens første kamp mod Odense Swans skulle vise sig at blive en nøglekamp. Den var meget tæt og blev først vundet i overtime. Holdet blev bedre og bedre igennem sæsonen, selvom det tabte 2 gange til suveræne Esbjerg Hurricanes. Sæsonens sidste kamp var rematchen mod Swans om den sidste slutspilsplads. Igen blev det tæt, og Guardians klarede sig igennem til playoffs med et 1-points nederlag. Herefter havde holdet + supporters en herlig bustur til Valby, og semifinalen imod Copenhagen Tomahawks, som blev vundet 27-20, efter at defense stoppede Tomahawks’ QB 3 yards fra end zone, med tiden løbet ud !

9. oktober 2010 blev så det hidtidige sportslige højdepunkt i Kolding Guardians historie, da U19 holdet vandt Elming Bowl (finalen i Landsrækken) foran 700 tilskuere på Odense Atletik Stadion med 35-12 over hidtil ubesejrede Esbjerg Hurricanes. Holdet spillede fremragende på dagen, med 5 passing TD’s og 4 Interceptions. Esbjerg blev taget på sengen af en vel-eksekveret game plan og nåede ikke at blive en faktor i kampen.

Efter nedrykning til Landsrækken var der forventninger om at seniorer kunne gøre sig gældende i kampen om play off-pladserne, men igen blev den smalle trup og skader afgørende. Sæsonen endte med en 3-7 record, hvor sejrene kom over Odense Thrashers (begge 2), og Razorbacks II (kamp aflyst). Begge kampe imod Admirals måtte desværre aflyses pga. for mange afbud. En lidt ærgerlig sæson for senior-holdet.

Fremtiden ser stadig lys ud:

Over sæsonen 2010 har vi fået stablet et U13 hold på benene. Flere U19’ere, med Christoffer Simonsen i spidsen, har hjulpet til med at træne de unge spillere. Samtidig har Coach Lars Pedersen organiseret samarbejde med primært Viborg og Aarhus omkring afvikling af U13 stævner, og det lykkedes at afholde hele 3 af slagsen. Guardians’ spillere deltog på mix-hold, men vi satser på tilgang hen over vinteren, således at vi kan stille med eget hold i 2011.

U16 har afgivet en del spillere til U19 (bl.a. holdets offensive MVP QB Joachim Hofman), men der er stadig mange erfarne spillere som arbejder seriøst med deres træning, og det bliver spændende at følge dem i den kommende sæson.

Som regerende mestre skal U19 ud i titelforsvar i Landsrækken i 2011. Det bliver meget spændende, for der er intet imellem dem og deres værste konkurrenter fra Hurricanes, Swans og Tomahawks.

2011 bliver endnu opbygningsår for senior i Landsrækken, hvor vi satser på at kunne gennemføre og vinde en del kampe. Målet er igen playoffs.

I sommers var 7 U16/U19 spillere fra Guardians på en uge lang landsholdscamp, og 2 kom med i den endelige trup, der senere fik bronze ved NM, og skal kæmpe med Finland om en plads ved U19 EM i Spanien 2011: Jesper ”NP” Pedersen som Left Guard og Yannick Rath som Wide Receiver. Samtidig blev Nicolai Simonsen valgt til at være U19 landsholdets Running Back coach. Endnu et cadeau til det daglige arbejde i vores lille klub.

2011

CHAMPION UNDER CONSTRUCTION stod der på flere af de unge Guardians spilleres T-shirts. En humoristisk, men samtidig alvorligt ment hensigtserklæring. Vores U19 hold viste sidste år, at det kan lade sig gøre at blive Champion, hvis man arbejder hårdt og metodisk, og er vejledt af dygtige trænere. Ovenstående hensigtserklæring kan også forstås i overført betydning, som ”at vokse med opgaven” og udvikle sig personligt til at tage ansvar overfor klub, hold og kammerater. Dette var der rigtigt mange, der gjorde i vinteren 2010-11. Alle tre ungdomshold var til overflod fyldt op med trænere og hjælpetrænere, der frivilligt gav den gas og lærte fra sig i træningslokalerne i Bakkeskolens hal. Jeg tror ikke at vi nogensinde har været så velforberedte til en sæson før!

Alt det hårde slid i træningslokalerne i vinters, og på banen i Seest, bar frugt i hidtil uset grad. Ingen kunne stoppe vores U16 og U19, da sæsonen først gik i gang, og da støvet lagde sig efter en varm og solbeskinnet oktoberdag i Herning, stod begge hold som henholdsvis Challenge Bowl og JDS19 Bowl vindere, uden et eneste nederlag på vejen. Den bedste sæson i klubbens historie, og spillerne kunne stryge ”under construction” og bare lade der stå ”Champions 2011”

At 2011 var den hidtil bedste sæson blev yderligere understreget da vi endeligt fik gang i U13 holdet, der deltog i flere stævner, og allerede i denne vinter leverer dygtige spillere til U16. Det er meget vigtigt, at vi i klubben fokuserer på denne ”fødekæde”, således at spillerne kan udvikle sig fornuftigt i samspil med trænerne, og trinvist vokse sig til at blive erfarne footballspillere til gavn for ungdomslandshold og ultimativt Kolding Guardians seniorhold.
Seniorholdet sluttede sæsonen med en 4-6 record i Danmarksserien, men vil til kommende sæson få tilgang af 5-6 erfarne U19’ere, hvilket vil forstærke holdet kraftigt. Efter næste sæson kommer der yderligere 8-9 spillere op, og så kan vi igen spille 11-mands bold på senior i 2013. Vores gode udvikling er ikke overset i resten af landet. Landstræner Lars Carlsen udtog 3 Guardians spillere til U19 EM-truppen i Spanien, og til U17 NM havde klubben 10 spillere med på camp og 4 kom med på A-landsholdet.
Klubben fik efter den ordinære generalforsamling i februar ny bestyrelse: Thomas Jepsen, Andy Klug og Frank Rachlitz trådte ud og Niels Rost, Helle Pedersen og Peter Hofman trådte ind i stedet. Tak til Andy og Frank for deres indsats i denne omgang, og især til Thomas, der har været med i klubbens bestyrelse næsten fra starten, og som var en uvurderlig inspirator og arbejdskraft i klubbens udvikling fra den spæde start med et seniorhold i 2005 til nu fire hold i 2011.

En gruppe forældre stiftede i foråret Kolding Guardians Support Club, hvis primære mål er at skaffe penge til klubben. Mange ideer kom på bordet, og flere er allerede med held ført ud i livet, således at klubben kan få økonomisk støtte til at gennemføre planerne for 2012 og 2013.

I planerne står der fortsat fokus på rekruttering til de yngste hold, og udvikling af trænere og spillere. Samtidig indleder vi vores hidtil største sportslige satsning, idet U19 holdet skal spille Junior-Nationalliga i 2012. En stor mundfuld, men drengene trænger til udfordringer, og det vil de få i Danmarks bedste række.

 

 

 

2012

Fremgang, dog uden titler

Efter den vilde 2011 sæson var 2012 imødeset med stor spænding. Især på ungdomssiden hvor U16 og U19 stillede op med de to bedst coachede hold klubben nogensinde havde haft. Hvert hold havde 6-7 trænere til rådighed og igennem vinteren blev der trænet grundigt. Målene var klare:

Det blev igen et opbygningsår for senior i Danmarksserien, hvor vi satsede på at kunne vinde en del kampe og endemålet var playoffs. Der var pæn tilgang af spillere fra U19, så vores fødekæde teori begyndte langsomt at virke. Vores U19 hold var klar til at rykke op i Nationalligaen. En stor opgave for hele organisationen – men det var nu eller aldrig !!

U16 havde afgivet 9 spillere til U19, men mange af spillerne var erfarne sidste-års U16, så holdet skulle ikke undervurderes. Tilsidst var målet for U12/U14 at de skulle spille så mange stævner som muligt i 2012

U16 spillede fremragende i grundspillet, hvor de vandt Division Vest uden nederlag. Men desværre var festen slut i semifinalen på Guardian Field, hvor holdet tabte til et klogt spillende hold fra Frederikssund Oaks, 6-12.

U19 debuterede i Nationalligaen på hjemmebane. For første gang havde Guardian Field besøg af et af de store københavnerhold: Søllerød Golddiggers. Vore unge spillere viste i glimt hvad de kunne, men var overmatchede og tabte klart. Det gik endnu værre senere i sæsonen på udebane hvor vi tabte 50-0. Men vores trænere tog fat og langsomt mærkede vi fremgang over sæsonen. Holdet kvalificerede sig til playoff, og skulle igen møde Golddiggers. Holdets tydelige fremgang fremgik af at denne kamp først blev afgjort i de døende sekunder, da vi havde et skud i end zonen for sejren, men bolden faldt incomplete.

Senior-holdet fik i princippet en god sæson med winning record, men til playoff var det slut. En smal trup gjorde igen udslaget.

På landsholdsplan havde vi 6 mand og 3 trænere med U19 landsholdet til NM i Sverige og kom hjem med sølv. Og Guardians spillerne var startere og var hele tiden i centrum !!!!

Klubbens medlemstal er stigende !! 10. Januar indberettede vi et medlemsantal på 90 (mod 70 sidste år) til Kolding Kommunes Kultur og Fritids-forvaltning, Målet er stadig 100 medlemmer, og måske når vi det i 2013 !!!

2013

Bedste sæson hidtil…

Stemningen var næsten elektrisk i klubben op til 2013 sæsonen. Vi havde gode store trupper af vel-coachede spillere på både U16 og U19. U19 havde haft et år til at vænne sig til niveauet i Nationalligaen og holdet var fyldt med talent. De eneste, der ikke var de helt store forventninger til, var senior som igen var nok til 11 mandsbold og havde meldt sig til i Kvalifikationsligaen, dog med den udmelding til DAFF, at vi ikke ville gå efter Nationalligen, og dermed ikke ville spille playoff.

U16 leverede igen en sæson med flot spil på begge sidder af bolden, og nåede hele vejen til 9-mands finalen Slagelse imod Towers, men tabte knebent. Sølvmedaljer var dog stadig en fantastisk præstation.

U19 fik en fantastisk 2. sæson i Nationalligaen. Holdet blev bedre og bedre som sæsonen skred frem, og nåede playoff. Derefter fulgte en vild og tæt semifinale sejr over Herlev Rebels, og dermed var holdet klar til klubbens “finest hour”: DM-Finale på AutoC Park i Randers, der normalt danner rammen for Superliga fodbold-holdet Randers FC. Det blev en fantastisk dag og finalen mod Copenhagen Towers spændende og tæt. Towers trak sig sejrrigt ud af finalen til sidst, men vores U19 stod tilbage, både skuffede og stolte, med velfortjente DM-sølvmedaljer !

Senior holdet fik et utroligt comeback i 11-mands bold: 10-0 record ! Den havde ingen set komme. Vi ville have haft hjemmebane hele vejen igennem playoff, hvis vi havde meldt os til !

Klubben havde masser af landsholdspillere i aktion i 2013: Jesper NP var med A-landshold til B-EM i Italien, og var med til at spille landsholdet op i A-gruppen. Vi havde 9 spillere med i U19 truppen der skulle kvalificere sig til EM i Tyskland. Det var flest af alle klubber i Danmark, selv de store københavnerklubber ! Hvad der var endnu mere interessant var at Coach Ramsgaards arbejde med alle vore quarterbacks havde båret frugt: Guardians QB Mikkel Lotzkat var starter for Danmark, og hans back-up var Joachim Hofman, også fra Guardians. Temmelig uhørt ! Efter sejre over Finland og Sverige kvalificerede Danmark sig til EM i Tyskland og kom hjem med en 4. plads. En fantastisk oplevelse for drengene.

Til sidst havde vi en flok unge spillere med til U17 NM i Finland.

Klubbens medlemstal var statistisk stigende, men reelt faldende !! 10. Januar havde vi indberettet et medlemsantal på 99 (mod 90 sidste år) til Kolding Kommunes Kultur og Fritids-forvaltning. Men det er fordi vi har kunnet indberette folk der havde været i klubben i kortere tid i løbet at året. Primo januar var vi reelt 70, hvilket nok skulle have været det første advarselstegn på det stormvejr, der var på vej !!!

2014

Katastrofal sæson, hvor det hele (næsten) blev tabt på gulvet…

Fremtiden så både lys og mørk ud ved indgangen til 2014: Sportsligt relativt OK – men vi manglede tydeligvis frivillige!! Senior skulle spille Kvalifikationsliga med blikket rettet imod oprykning til Nationalligaen. Denne gang havde vi meldt os til playoff. Holdet var godt, men truppen ikke bred. U19 skulle i gang med 3. sæson i Nationalligaen. Og efter finaledeltagelsen var forventningerne store. Målet var slutspillet.

U16 havde afgivet en hel del spillere til U19, og var igen i en genopbygningsfase (som altid) – er igen tilmeldt i 9-mands. Holdet havde dygtige unge trænere, men der var ikke mange spillere. U12/U14 skulle igen spille så mange stævner som muligt i 2014.

Det startede godt med masser af trænere og folk omkring holdene, der tog ansvar. Klubben var spændt hårdt for med 3 hold turneringstilmeldt på højt niveau og masser af opgaver, der skulle løses og frem mod sommerferien så det stadig fornuftigt ud. Men der var sprækker i facaden. Alle trupper var relativt smalle, hvad der skulle have været det næste advarselstegn

Seniorerne havde en vild sæson, der desværre endte i katastrofe. Holdet spillede fremragende og slog bl.a. ærkerivalerne fra Horsens 2 gange på udebane. Ofte spillede holdet næsten ironman-football, men i en del kampe fik de hjælp af de bedste U19 spillere. Kvalifikationsligaen blev vundet med en record på 8-1 og da Odense Swans blev tvangsnedrykket, var vi pludselig direkte oprykket til Nationalligaen. En udfordring vi måske havde kunnet tage på os, hvis alle var blevet. Men det stod hurtigt klart at rigtigt mange, både spillere og trænere, havde andre planer, og vi ville ikke være i nærheden af at kunne stille 25 licenser. Det blev meldt til DAFF, med endnu en tvangsnedrykning til følge.

U19 holdet var, mod forventning, ikke så forberedt på sæsonen og kom hurtigt i modvind. Den nye trænerstab arbejdede desværre ikke godt sammen og U19 og seniors markant forskellige sæsonstarter resulterede i splid i trænerteamet, hvor man ikke var enige om ansvarsfordeling, arbejdsindsats og informationsniveau. Situationen smittede især af på U19 holdet, hvor det ikke var sjovt at være op til og lige efter sommerferien.

Da truppen også langsomt smuldrede pga skader og fravær, måtte holdet trækkes til sidst. Det blev dyrt for klubben både økonomisk (bøder) og med spillere og trænere, der forsvandt til andre klubber, nu hvor holdet var tvangsnedrykket til Danmarksserien.

Det blev også dyrt organisatorisk, for med U19 holdets sammenbrud, forsvandt mange af de voksne frivillige kræfter også.

U16 var som sædvanlig i en genopbygningsfase og med et ungt trænerteam, og en meget smal trup (ofte 11 mand til at spille 9 mandsbold) var forventningerne bare at de skulle give den gas og have det sjovt.

Halvvejs igennem sæsonen måtte vi justere i trænertruppen, men de fik en OK afslutning på sæsonen selvom vi måtte aflyse et par kampe.

Desværre så det ikke ud til at vi ville være nokk spillere eller trænere til at kunne tilbyde U16 i 2015.

Det er vigtigt at vi får U16 igen i 2016 eller senest i 2017, da det er her drengene lærer at spille spillet.

U12/U14 var både på Bootcamp i Viborg og til en hel del stævner. Fokus var på at have det sjovt og få et godt kammeratskab. Desværre gik det lidt op og ned med hvor mange vi var og vi var nødt til at gøre mere ved det for at få det til at lette af jorden. DAFF inviterede os til Projekt Opstart U12/U14, der skulle hjælpe os videre.

Klubben var i 2014 stadig i stand til at levere spillere til de danske landshold.Martin Jepsen debuterede på seniorlandsholdet ved A-EM i Østrig. Jonas Filges, Nicolai og Frederik Stidsen, Jacob Juhl og Albert Rungholm var med U19 landsholdet til NM 2014 på Bornholm.

Klubbens medlemstal var statistisk stabilt, men reelt drastisk faldende !!Vi indberettede et medlemsantal på 91 (mod 95 sidste år) til kommunen. Igen et korrekt tal, med baggrund i alle dem der havde været med i klubben i løbet af året, men forsvundet igen (det er vigtigt at have trænerkapacitet til at tage imod nye). Primo januar var vi under 40 !!!

2015 – En træls sæson

I starten af 2015 prøvede senior at lave et holdsamarbejde med Sønderborg Sergeants, så vi kunne komme ud at spille DS. Vi havde 8 seniorspillere, der kørte til Sønerborg en gang om ugen vinteren igennem. Desværre blev det for hårdt til sidst og samarbejdet faldt til jorden.U19 måtte i gang med at reetablere sig som hold. Heldigvis havde de trænere, som klubben havde tilbage, fået lavet et godt team og der blev gennemført nogle gode træninger i hallen hver fredag.

De få U16 vi havde blev rykket op på U19 på dispensation, og U12/U14 skulle spille så mange stævner som muligt i 2015.

For første gang i mange år havde vi hverken senior eller U16 på programmet.

De seniorer, der blev tilbage, blev trænere for vores U19 hold (med 5 U16 dispensationsspillere). Desværre trak flere af de andre U19 DS hold sig lige inden sæsonstart, så det blev en mærkelig sæson med kun én hjemmekamp hele året.

Drengene kæmpede fint i de kampe de spillede, men var lidt overmatchede på fysikken.

Til sommerferien besluttede flere af trænerne at følge egne ambitioner og flyttede til Razorbacks. Det gjorde samtidig at vi manglede dommere og kunne derfor ikke afvikle den sidste udekamp i Aalborg. Og da Aalborg ikke havde lyst til at finde en ny dato, kom vi ikke i playoff, selvom vi var 4. bedste hold.

U12/U14 var til forskellige stævner i løbet af sæsonen, og højdepunktet blev nået til det store finalestævne i Viborg, hvor vi for første gang stillede med eget U14 hold !!

2016

“Rebuilding..”

Drengene på det ovennævnte U14 hold udgør nu stammen på vores U16 hold, som vi stillede til turnering med sammen med Esbjerg Hurricanes. I vinteren 2015-16 afholdt vi en del fællestræninger og planen var at tage på Bullets Boot Camp som samlet hold. Det lykkedes ikke helt, da der var afbud fra trænerne. Men ambitionen om igen at få U16 bold i Guardians lykkedes !

Vi satser stadig på U12/U14, hvor vi har flest trænere, men pga afgang til U16 er vi ikke så mange lige nu.

Igen vil vi satse på at tage ud til stævner og bygge på jo flere vi bliver.

Klubbens medlemstal er reelt drastisk faldende !!

10. Januar har vi indberettet et medlemsantal på 47 (mod 91 sidste år) til Kolding Kommunes Kultur og Fritids-forvaltning.

Men vi har igen fået et seniorhold. 15 licenser er indløst og vi er med i Danmarksserien !!!